Joulupukin pääposti

Napapiirin aidot postitontut esittäytyvät

Kirjetontun päivä Joulupukin Pääpostilla alkaa lyhtyjen sytyttämisellä

riideri-kirjetonttu
1. Ikäsi ja lempijouluruokasi? 152 vuotta ja lempijouluruokani on ehdottomasti piparkakut. 2. Mikä on parasta Joulupukin Pääpostissa? Parasta on ottaa vastaan Joulupukille saapuvia kirjeitä ja huolehtia niistä! Pystyn edelleenkin haltioitumaan kauniista ja koskettavista kirjeistä! 3. Mikä tuo joulutunnelman? Lasten säihkyvät silmät ja käsin kosketeltava jännitys. 4. Erikoislahjasi? Olen extrahyperpikavauhtilukija. Se onkin tarpeen, sillä Joulupukki on vastaanottanut jo yli 17 miljoonaa kirjettä noin 200 eri maasta vuodesta 1985 lähtien! 5. Mikä on parasta joulussa? Lämmin, pehmeä kynttilöiden valon ja kanelin tuoksun luoma tunnelma. 6. Kuvaile normaali päiväsi Joulupukin Pääpostilla?

Joulun aikaan sytytän kynttilät Joulupukin Pääpostin lyhtyihin. Pakkasasteista riippuen laitan tulen myös Joulupukin Pääpostin mahtavaan takkaan. Lisäksi otan vastaan saapuvan postin Joulupukille ja lähiasukkaille, sekä lajittelen ne paikoilleen. Jos löydän Joulupukille saapuvista kirjeistä ihania piirroksia tai muuta, asettelen ne takkatupaan esille kehyksiin tai vitriineihin. Palvelen vierailijoita tiskillä ja ensikertalaisille opastan ”miten osoitteet kirjoitetaan ja mihin kohtaan tulee postimerkki”. Hipsuttelen tossuissani lähtevän postin ajallaan liikkeelle joko heti samalle päivälle tai vasta jouluksi. Kulkunen tonttulakissani helisten, pidän myös Joulupukin Pääpostin myymälän järjestyksessä ja jouluisen tunnelman yllä.

7. Minkälainen on joulutontun kesäasu? Joulutontun kesäasu on vapaa, mutta pääsääntöisesti punasävyinen. Kesäasu syntyy, kun jättää muutaman lämpökerroksen pois varsinaisten tonttuvaatteiden alta (tontut pukeutuvat talvella lämpimästi) ja vaihtaa ylle ohuemman kesäpaidan. Muutenpa tonttuvaatteet ovat samanmoiset talvisin ja kesäisin. Tonttu on aina tonttu. Huopahattu ja huopatossut kesällä ja talvella.

Postitonttu on kolminkertainen tonttujen tarkkuusnäkökilpailun voittaja

tonttu-vakoilee
1. Ikäsi ja lempijouluruokasi? Palttiarallaa 40 ja puoli vuotta. Lempijouluruokani on ehdottomasti joulumuorin kuuluisa joulupuuro kanelisokerilla. Yritän yleensä myös metsästää mantelin itselleni puurokattilasta, mutta aina en tässä onnistu, sillä muori vahtii kattilaa aika tiukalla silmällä. 2. Mikä on parasta Joulupukin Pääpostissa? Parasta on, että Joulupukin Pääpostilla on joulu käytännössä ympäri vuoden, sillä olemme avoinna 365 päivää vuodessa – siis vuoden jokaisena päivänä! Joulu yhdistää ihmisiä ja on aika, jolloin melkein kaikki ovat hyvällä tuulella. On kunniatehtävä olla Joulupukin virallinen postitoimisto ja vastata Joulupukin kirjeenvaihdosta. 3. Mikä tuo joulutunnelman? Kyllä se on valkoiset lumihanget täällä Joulupukin Pajakylässä ja ensimmäiset joululaulun kajahdukset läpi tunturien, kun joulupukki lähtee hangen kantaessa hiihtämään. 4. Erikoislahjasi? Olen erittäin tarkkanäköinen ja muun muassa kolminkertainen tonttujen kansallisten tarkkuusnäkökilpailujen voittaja. Tämä on hyödyksi, kun me tontut pidämme kirjaa lapsien hyvästä ja huonosta käytöksestä. 5. Mikä on parasta joulussa? Jouluruoat ja lapsien hymyt. 6. Kuvaile normaali päiväsi Joulupukin Pääpostilla? Päivä on täynnä naurua ja iloista puheensorinaa. Pääpuheenaihe on tietysti kesästä talveen joulu, mikäs sen parempaa? 7. Miten tonttu viettää kesälomaansa? Kesälomat taittuvat usein järvisuomessa, mutta joskus hyppäämme myös koko konkkaronkka poron selkään ja matkaamme etelän lämpöön.

Postimerkkitontun mieltä lämmittävät Joulupukille saapuvat kirjeet

Postimerkkitonttu Lauha Lumipallo
1. Ikäsi ja lempijouluruokasi 140 jouluaattoa on tämän hetkinen saldoni. Lempijouluruokani on kupillinen kuumaa glögiä manteleilla ja rusinoilla. 2. Mikä on parasta Joulupukin Pääpostissa Parasta on nähdä lasten ilo, kun he jättävät kirjeensä Joulupukille. Joulupukin Pääpostilla on myös mahtavan kansainvälinen tunnelma, kun tänne saapuu vieraita ympäri maailmaa. Erityisesti vieraita saapuu Saksasta, Ranskasta, Espanjasta, Iso-Britanniasta, Italiasta, Venäjältä, Aasiasta ja Amerikasta. Tästä syystä me postitontut puhummekin noin 10 eri kieltä. 3. Mikä tuo joulutunnelman Jouluruoat, joululaulut ja kynttilöiden loiste ovat mielestäni oivallisia keinoja virittäytyä joulutunnelmaan. Itselleni kuitenkin aidoin joulun taika syntyy Napapiirin rauhasta, huopatossujen alla narskuvasta lumesta, tähtiyöstä ja ajoittain taivaalla leimuavista revontulista. 4. Erikoislahjasi Osaan lyödä Napapiirin oman postileiman supernopeasti Joulupukin Pääpostilta lähteviin kirjeisiin. Napapiirin postileima on uniikki postileima, eikä sitä voi saada muualta. Ensimmäinen Napapiirin erikoisleima oli poron pää, joka tehtiin Eleanor Rooseveltin vierailun kunniaksi vuonna 1950. Napapiirillä on ollut siitä lähtien käytössä useita eri postileimoja. Tänä päivänä kirjeitämme koristava Joulupukki ja porot -leima on ollut käytössä vuodesta 2012. 5. Mikä on parasta joulussa Ihmisten ilahduttaminen. Ilahduttamiseen ei aina tarvita kallista lahjaa, vaan perusteet lähtevät muiden huomioimisesta ja kiireettömästä yhdessäolosta. 6. Kuvaile normaali päiväsi Joulupukin Pääpostilla? Päivä alkaa postitonttujen tiimipalaverilla, jossa käydään läpi Joulupukin Pääpostissa meneillään olevia asioita. Tämä on oikeastaan se ainoa ennalta-arvattava kohta päivässä ja loppupäivä voikin olla täynnä yllätyksiä. Joskus Pääpostilla kajahtaa joululaulu ja taas toisinaan huomaa pohtivansa vierailijoiden kanssa Joulupukin oikeaa ikää. 7. Mitä tehdä joulustressin vallatessa?

Hyväksi havaittu vinkkini on: 10 syvää hengitystä, 3 haarahyppyä, 1 takaperin kuperkeikka ja rivi suklaata. Tämän jälkeen mieli on rento ja valmis vaikka mihin.

Tutustu Joulupukin pääpostiin