Joulupukin pääposti

11 kysymystä ja vastausta joulusta - Joulupukin pääpostin tontut vastaavat

Postitontut vastaavat lapsia askarruttaviin joulukysymyksiin

Postitontut vastaavat lapsia askarruttaviin joulukysymyksiin
1. Onko Joulupukilla taikaporoja? On ehdottomasti. Lentävät porot ovat mahtava apu joulun aikaan, kun lahjoja viedään ympäri maailmaa. 2. Kuinka vanha Joulupukki on? Joulupukki on satoja vuosia vanha ja joidenkin laskujen mukaan jopa tuhansia. Joulupukilta itseltään varmaa vastausta on vaikea saada, sillä hänelle tulee usein ihmeellisen kiire mennä vastaamaan lapsien kirjeisiin tai kohentaa takkatulta, kun asiasta yrittää kysyä suoraan. 3. Entä kuinka vanhoja postitontut ovat? Salaista tietoa, mutta vanhimmat tontut voivat olla jopa 300-vuotta vanhoja. Nuoren tontun tunnistaa maitohampaiden määrästä ja korkeasta äänestä. Vanhemmilla tontuilla on jo hiukan harmaata hiuksissa ja usein myös nyrkillinen jäkälää taskuissa joulupukin poroja varten. 4. Kuinka postitontut syntyvät? Erään teorian mukaan synnymme perinteisessä joulupuuropadassa, kun puuroa hämmennetään kolme kertaa koilliseen ja kaksi kertaa luoteeseen ja mukaan heitetään manteli ja ripaus suolaa. Tarkka resepti postitonttujen syntyyn on kuitenkin salaisuus, mutta voin kertoa tärkeimmät raaka-aineet, jotka ovat rakkaus, ilo, riemu ja tuoreet männynkävyt. 5. Miten Joulupukki tonttuineen ehtii jakaa lahjat kaikille lapsille? Joulupukin aikaratas auttaa ajan pysäyttämisessä jouluaikaan, ja niin ennämme joka paikkaan yhtä aikaa, niin kuin Joulupukkikin. Meitä on myös onneksi todella paljon. 6. Miksi Joulupukki näyttää välillä erilaiselta ja voi olla monessa paikassa samaan aikaan?

On olemassa apupukkeja, jotka auttavat oikeaa Joulupukkia jouluvalmisteluissa ja lahjojen jakamisessa. Apupukit ovat hyvällä asialla ilahduttamassa lapsia joulun aikaan. Apupukkien lisäksi on myös olemassa mainosjoulupukkeja, jotka esiintyvät muun muassa televisiomainoksissa. Apupukkien tapaan mainospukit levittävät joulutunnelmaa lapsille ja aikuisille. Eli jos näet Joulupukin kahtena ja alat jo hieroa epäuskossa silmiäsi, voi hyvin olla, että törmäät kahteen apupukkiin samanaikaisesti. Hyvän käytännön mukaista on tervehtiä kohteliaasti kumpaakin pukkia.

7. Miten lahjojenjako onnistuu, jos maassa ei ole lunta? Joulupukilla on konstinsa. Rekeenhän voi vaihtaa jalasten tilalle renkaat tai aina voi lentää, joko porojen vetämänä tai helikopterilla. 8. Kuulevatko ja näkevätkö tontut kaiken? Kyllä, ainakin lähes. Vanhemmille tontuille saattaa ilmestyä jäkälää korviin iän myötä, mikä saattaa heikentää hiukan kuuloa. Onneksi taskukokoinen kuulotorvi korjaa tämänkin pikkuvaivan. 9. Mitä tapahtuu, jos tonttu huomaa lapsen olevan tuhma? Kerromme lapselle, miten hyvä käytös tuottaa iloa ja hyvää mieltä kaikille läheisille. Mikä parasta, hyvällä käytöksellä on myös tapana tarttua muihin! Pieni kirjaus tonttujen muistikirjaan on myös varoittava vinkki siitä, että tapoja voi ja kannattaa muuttaa. 10. Mistä tietää, että tonttu on käynyt talossa? Se onkin hyvä kysymys. Tontut ovat hiukan (eli todella) persoja makealle, joten vierailun jäljiltä pöydän reunalle on voinut jäädä hiukan piparkakun murusia ja pienet sormenjäljet. Usein voi myös kuulla hiljaisen napsahduksen, kun tonttu laittaa ikkunan tai oven kiinni lähtiessään. 11. Minkälaista on asua Napapiirillä?

Napapiiri on satumainen, lumoava, viihtyisä ja vireä paikka. Luonto on heti nurkan takana, ilma on raikasta ja samoin vedet. Monet tontut uivat läheisessä Kemijoessa myös talvisin. Se tekee hyvää verenkierrollemme.

Tutustu Joulupukin pääpostiin