Plussamerkki

Plus-merkki on uusi tapa seurata kirjeitä

Plus-merkki on lisämerkkinä myytävä palvelu tavalliseen kirjeeseen tai korttiin. Lähetysten seurannasta näkee kun Plus-lähetys on jaettu vastaanottajalle. Plus-lähetys jaetaan vastaanottajille nopeutetusti, toisena työpäivänä postittamisesta. 

 

Seuraa lähetystäsi tästä

Syötä lähetystunnus alla olevaan kenttään. Lähetystunnus on kirjain-numeroyhdistelmä, jonka löydät merkin kuittiosasta. Voit antaa useamman lähetystunnuksen pilkulla erotettuna.
 

Seuranta

Plus-merkillistä kirjettä voi seurata kahdella tavalla.

1. Lähettäjä skannaa Plus-merkin OmaPosti-sovelluksella ja nimeää vastaanottajan. Lähettäjä näkee sovelluksesta, kun kirje on jaettu perille.

Lataa maksuton OmaPosti –sovellus puhelimesi sovelluskaupasta

 

android_lataa  iphone_lataus

 

2. Lähettäjä ottaa talteen Plus-merkin lähetystunnuksen sisältävän kuittiosan. Syöttämällä tunnuksen Lähetystunnus-kenttään osoitteessa posti.fi/plusmerkki lähettäjä näkee, kun kirje on jaettu perille.

Plus-merkin käyttöohjeet

 

1. Liimaa kotimaan kirjeeseen painon mukainen postimerkki. 

 

2.  Lisää Plus-merkki postimerkin viereen. Ota Plus-merkistä kuva OmaPosti-sovelluksen kautta tai ota talteen lähetystunnuksen sisältävä kuitti

 

3.  Jätä kirjelaatikkoon tai postiin.

 

4. Näet joko OmaPosti-sovelluksesta tai osoitteesta posti.fi/plusmerkki kun kirjeesi on jaettu.
  

 Katso videolta Plus-merkin käyttöohjeet

Plusmerkki-v4

 

Osta Plus-merkit kätevästi verkosta, ilman toimituskuluja 
(koskee vähintään 27 euron tilauksia)

Pakkauskoot ja hinnat

Plusmerkki 50 kpl

50 kpl rullapakkaus
Hinta 75 €

Tilaa tästä >>

plusmerkki-roi

--> HUOM! 
Rullan alussa oleva ylimääräinen rullanumerointi ei ole Plus-merkki.
Se on ilman seurantakoodia, 2D-koodia ja kuittiosaa.

 Plusmerkki 12

12 kpl pakkaus
Hinta 18 €

Tilaa tästä >>

Plusmerkki 4 kpl

4 kpl pakkaus
Hinta 6 €

Tilaa tästä >>

 Usein kysyttyä

Mikä on Plus-merkki? 
Plus-merkki on lisämerkkinä myytävä palvelu tavalliseen kirjeeseen tai korttiin. Lähetysten seurannasta näkee kun Plus-lähetys on jaettu vastaanottajalle. Plus-lähetys jaetaan vastaanottajille nopeutetusti, toisena työpäivänä postittamisesta. Esimerkiksi perjantaina postitettu. Plus-merkillä varustettu kirje jaetaan viimeistään tiistaina.

Korvaako Plus-merkki perinteisen postimerkin? 
Ei, postimerkeillä tai muilla käteismaksutavoilla maksetaan edelleen lähetyksen kuljetusmaksu. Plus-merkillä maksetaan ainoastaan lisäpalvelu.

Mihin voin jättää Plus-merkillä varustetun kirjeen? 
Postiin tai Postin kirjelaatikkoon.

Voiko Plus-merkkiä käyttää myös kansainvälisissä kirjelähetyksissä? 
Ei, palvelu toimii vain Manner-Suomessa (poislukien Ahvenanmaa).

Miksi Plus-merkkini koodi näyttää olevan jo käytössä lähetysten seurannassa? 
Jokainen koodi on yksilöllinen, joten tarkistathan syöttämäsi koodin. Huomioithan, että lähetystunnuksessa kirjaimet ja numerot voivat muistuttaa toisiaan. Kannattaa olla tarkkana erityisesti nollan ja O-kirjaimen, kuutosen ja g-kirjaimen sekä ykkösen ja i-kirjaimen kanssa.

Mitä teen, jos lähettämästäni Plus-merkillisestä kirjeestä ei ole luovutusmerkintää?
Lähetys on todennäköisemmin jo luovutettu vastaanottajalle, mutta luovutustieto ei ole päivittynyt. Tarkistathan, onko vastaanottaja saanut jo lähetyksen, ja otat tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme
www.posti.fi/yhteystiedot.

Jos seuranta ei tunnista kirjettä, tarkistathan lähetystunnuksen. Huomioithan, että lähetystunnuksessa kirjaimet ja numerot voivat muistuttaa toisiaan. Kannattaa olla tarkkana erityisesti nollan ja O-kirjaimen, kuutosen ja g-kirjaimen sekä ykkösen ja I-kirjaimen kanssa.

Voiko ostaa yksittäisen Plus-merkin?
Kyllä, Plus-merkkejä myydään myös yksittäin posteissa ja jälleenmyyjillä. Postin verkkokaupasta tilattaessa pienin erä on 4 kpl, lisäksi voi ostaa 12kpl arkin tai 50kpl rullan. Plus-merkkien arvo säilyy, joten useampikin merkki kannattaa ostaa samalla kertaa.

Montako Plusmerkkiä tarvitsen kirjeeseen? 

Vain yksi Plus-merkki per lähetys. Lähetyksen painosta riippuu, miten monta postimerkkiä siihen pitää laittaa kattamaan kuljetusmaksu.

Voiko Plus-merkkiä käyttää Helposti-kuorien kanssa?
Kyllä voi.
  

Voiko Plus-merkillä nopeuttaa vastauslähetyksen perillemenoa? 
Ei. Vastauslähetyskuoren kulkunopeus perustuu sopimukseen vastaanottajan ja Postin välillä, eikä käteismaksullisiin tavallisiin kirjeisiin tarkoitettua Plus-merkkiä voi käyttää näissä lähetyksissä. Vastauslähetyksen kulkunopeus määräytyy jo vastauslähetyksessä näkyvän osoitteen perusteella, joten Plus-merkistä ei ole hyötyä vastauslähetyksessä. Jos haluat nopeuttaa lähetystä Plus-merkillä (ja postimerkillä), lähetä kirje vastaanottajan katu- tai PL-osoitteeseen, älä käytä vastauslähetyskuorta tai vastauslähetysosoitetta.

Voiko Plus-merkkiä käyttää sopimuskirjeissä (esim. postikuori, Port Payé)?
Ei, Plus-merkkiä voi käyttää vain käteismaksullisissa kirjeissä (postimerkein maksettu, Helposti-kuori tai postin kassalla maksettu kirje).