11.10.2019

Jyväskylästä tuli palautetta. Sivullinen oli nähnyt, kuinka Kaleniuksen Jesse oli pysäyttänyt yhdistelmäajoneuvon moottoritien varteen. Syy oli selvä. Erinomaisen vilkkaalla moottoritiellä pyöräili alle 10-vuotias tyttö. Moottoritiellehän ei saa pysähtyä, mutta Jesse arvioi tilanteen vaativan toimenpiteitä, jottei pääse syntymään ikävää onnettomuutta.

– Tuumasin itsekseni, että voi tyttö rakas, ymmärrätkö ettei tämä ole pyöräilylle oikea tien pätkä, Jesse kertoo.

Jesse auttoi tytön maavallin yli ja kantoi hänen polkupyöränsä vieressä menevälle tieosuudelle. Samalla Jesse koetti soittaa tytön vanhemmille.

– Juttelin hämmästyneelle lapselle, että moottoritiellä on vaarallista. Pyysin, että mennään pyöräilylle huomattavasti suotuisammalle tielle.

Lapsen äiti saatiin kiinni ja lapsi turvallisesti kotiin – eli tarinalla on varsin onnellinen loppu.

– Liikenneturvallisuus on tärkeää – kaikesta voin luopua sen eteen, että tiellä on turvallista liikkua. Lain mukaan moottoritielle ei saa pysähtyä, mutta jos siellä on pieni lapsi, meidän kaikkien velvollisuus on auttaa.

Jesse on kuljetuskumppanimme, hän ajaa Kuljetus J-MK:lla Jyväskylän alueella. Hänestä piti tulla metsäkoneenkuljettaja, mutta sukulaismies pyysi kesätöihin ja tällä tiellä hän on edelleen. Takana on logistiikan aikuiskoulutustutkinto ja tietysti metsäkoneenkuljettajan tutkinto.

Kiitos Jesse. Arjen sankaruus on välittämistä.

Jesse_600x450

Jesse ajaa Postin kuljetuskumppanin Kuljetus J-MK:n palveluksessa Jyväskylän alueella.

 

Aiheet: Me postilaiset