13.1.2020

Asuin lapsena monella paikkakunnalla, isäni työn takia muutimme usein. Ystävänpäivän kynnyksellä mieleen nousee mukavia muistoja lapsuudenystävistä. Kontakti on katkennut ja yhteystiedot hävinneet, mutta ystävyydellä on merkitystä, silloinkin kun se on enää lämmin muisto lapsuudesta.

Muutimme Helsingistä Siilinjärvelle. Annankadulle jäivät ystävät, eikä uusista ollut tietoa. Kova paikka pikkutytölle, jännitti.

Muuttokuormasta oli juuri saatu pesukone kannettua ja ulko-ovi oli hädin tuskin kiinni, kun soi ovikello.  Pim pom, ”Tullookos se tejjän tyttö mejjän kanssa leikkiin?” Kyllä tuli. En unohda lämmintä tapaa, jolla minut otettiin mukaan pihan leikkeihin.  Ja kivoja leikit Siilinjärvellä olivatkin, Helsingin tytölle mahtavasti luntakin!  Hei Ruohon sisarukset, teille haluaisin lähettää ystävänpäiväkortin ja kiitokset!

Seuraava muutto - ja muisto - on Turusta. Naapurin tyttöjen kanssa perustimme Pikku Silkkihännät -nimisen kerhon, joka sai vaikutteita partioaatteesta.  Olihan meillä Silkkihäntien lippu ja oma laulu Euroviisujen tunnusmelodiaan.

Pikku silkkihännät
ja niiden hieno lippu
ja niiden hieno kerho
on kerhoista parahin

Euroviisut olivat muutoinkin leikeissä mukana, pihakeinuissa opin laulamaan Marionin Tom-tomin, vieläkin osaan. Oli myös kokemus päästä veneellä Norrskataan mökille. Kiitos ja tack Marina ja Catharina ystävyydestä!  Ajattelen teitä joka vuosi Euroviisujen aikaan, Silkkihäntien laulu kun on niin selkäytimessä 😊. Teille haluaisin lähettää ystävänpäiväkortin ja kysyä, että muistatteko tekin vielä?

Turusta isän työt veivät Tampereelle ja taas löytyi kiva kaveri samasta rapusta. Kun meillä oli yläkerran Eevun kanssa toisillemme tärkeää asiaa, niin huomion kiinnittämiseen oli musikaalinen konsti. Se jolla oli kerrottavaa alkoi soittaa pianolla Für Elisen alkua, noin 7 tahtia riitti. Kerrostalossa merkki kuului, ja sitten tavattiin rappukäytävässä. Eevulle lähettäisin musiikkiin liittyvän ystävänpäiväkortin.  Kiitos Eevu (ja anteeksi kaikki muut naapurit)!

Jotkut lapsuuden ystävät löytyvät onneksi vuosien jälkeen uudelleen. Vaikka elämä vie eri tahdissa, voi haikeista kokemuksista seurata hyvääkin. Katriinalle lähtee kortti ihan oikeaan osoitteeseen, sillä ystävänpäivänä on ihanaa muistaa ystäviä.

 

Hyvää ystävänpäivää!

Johanna Rouhe
Tuotepäällikkö, Posti

johanna-rouhe-rajattu-200x231

 

Aiheet: Muista ja ilahduta