8.8.2018

Reippahasti käypi askeleet Postissa, kun vuoden vilkkain sesonki on päällä. Miljoonat joulutervehdykset ja -paketit tuovat joulumielen lisäksi myös työtä tuhansille nuorille. Tämän joulun alla yhteensä 3 700 jouluapulaista ahkeroi postin ja pakettien lajittelun, jakelun ja kuljetuksen parissa ympäri Suomen.

 

Postin jouluapulaiset Janne ja Anna

"Mukava, kun voi tehdä asiakkaiden kanssa hommia", kertoo Postin jouluapulainen Anna. Vieressä työkaveri Janne, joka niin ikään on Postilla ensimmäistä kertaa joulutöissä.

Tänä vuonna apukäsiä on tarvittu myös pakettien noutamiseen tarkoitetuissa väliaikaisissa pop up -noutopisteissä. Helsingin Arabian noutopisteessä työskentelevä Anna Ukkonen on Postin joulutöissä ensikertalainen. Annan työrupeama alkoi joulukuun alussa, ja työtä riittää aina joulunaluspäiviin saakka.

– Olen kyllä tykännyt olla. Mukava, kun voi tehdä asiakkaiden kanssa hommia, Anna kertoo.

Annan työpäivä alkaa iltapäivällä, kun on aika päästää aamuvuorolaiset kotiin. Saapuvat paketit hyllytetään ja katsotaan, että paikat pysyvät muutenkin siistinä. Posti on kuljettanut viime viikkojen aikana jopa yli miljoona pakettia viikossa, joten ympäri maata käytössä olevat väliaikaiset noutopisteet ovat tulleet tarpeeseen. Myös Arabian pisteessä kävijöitä on riittänyt.

– Välillä tulee enemmän ihmisiä kerralla ja välillä taas kaikki kaikkoavat hetkeksi. Aamuvuorossa on selvästi hiljaisempaa, kun suurin osa asiakkaista tulee vasta illalla töiden jälkeen, Anna kertoo.

Välivuotta viettävälle Annalle seuraava etappi on opiskelupaikan hakeminen. Anna kertoo, että voisi nähdä itsensä toistekin Postin oranssissa – ainakin niin kauan, kun opinnot eivät vie kaikkea aikaa.

– Olen kyllä tykännyt olla. Täällä on tosi rento työilmapiiri, kivat esimiehet ja kaikki ihmiset tosi mukavia. On leppoisa olla, vaikka töitä tekeekin ahkerasti.

Joulun alla postilaisten työhön kuuluu erityinen vastuu, joulupukin töissä kun ollaan. Anna nauraa, ettei hän itse ole ”ainakaan mitenkään yli-innokas” jouluihminen, vaikka joulusta toki pitääkin. Joulun läheisyys tuo silti työhön oman mausteensa.

– Kyllä se on ihan kiva, kun täällä on tällainen joulumieli.


 

Aiheet: Me postilaiset