10.12.2018
johanna-rouhe-1401

Kirjoittaja: Johanna Rouhe,
Postin tuotepäällikkö

Posti ja IRO Research tiedustelivat lokakuussa tuhannen suomalaisen mielipidettä joulukorttien asemasta joulutervehdyksissä. Vastausten perusteella joulukorttien taika ei ole hälvennyt: kaksi kolmasosaa suomalaisista (66 %) aikoo tänäkin vuonna postittaa joulukortteja tai -kirjeitä.

Tärkeimmäksi motiiviksi korttien lähettämiseen osoittautui halu ilahduttaa toista, ja eniten suomalaisia ilahduttavat itse askarrellut joulukortit. Puolestaan sähköposti-, some- ja tekstiviestit saivat vain 6 % äänistä. Postin tuotepäällikkö Johanna Rouhe arvioikin, että suomalaisille pieni vaivannäkö on merkki välittämisestä.

"Itse askarrelluista korteista pitivät kaikki vastaajaryhmät. Niiden suosio vihjaa suomalaisten arvostavan sitä, että joulutervehdysten eteen on nähty hieman vaivaa. Halu ilahduttaa vastaanottajaa taas kertoo joulun erityisluonteesta. Joulu on antamisen ja ihmissuhteiden aikaa. Kotiin kannettu joulutervehdys lähentää sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät muuten pidä usein yhteyttä toisiinsa", sanoo Rouhe.

Jos joulupostia haluaa lähettää edullisemmalla joulun ikimerkillä (1,05 e), on viimeinen lähetyspäivä keskiviikkona 12.12. Tämänkin jälkeen joulukortit ehtivät vielä jouluksi, kun ne postitetaan kotimaan ikimerkillä (1,50 e) viimeistään keskiviikkona 19.12. ennen kirjelaatikoiden tyhjennysaikaa.

Lisätietoja tutkimuksesta >>

 

Aiheet: Muista ja ilahduta