28.11.2018
johanna-rouhe-1401

Kirjoittaja: Johanna Rouhe,
Postin tuotepäällikkö

Olen todellinen jouluihminen. Minusta on ihanaa saada joulun aikaa kaikenlaisia joulukortteja, ilahdun niistä todella! Saapuneet kortit laitan esille, kuten suurin osa meistä tekee.  Tapoja on monia: joissakin kodeissa kortit ovat kulhossa, toiset ripustavat niitä naruviritykseen. Meillä kortit kiinnitetään sinitarralla oveen, ja siinä niitä voi ihailla päivittäin - joka vuosi tuloksena erilainen ja upea jouluasetelma.  
 
Sukulaisten ja ystävien valokuvakorteissa ajan kuluminen näkyy hurmaavasti.  Niin ne lapset kasvavat ja niin se muoti muuttuu! Itse askarrellut kortit herättävät ihailua, ja jos rehellisiä ollaan, myös kateutta. Minun askarteluissani ilahduttaminen on konkreettista: nauru pidentää ikää! 
 
Ulkomailla käydessä katson sesongin aikaan aina joulukorttivalikoimia. Viimeksi ihailin niitä Englannissa käydessäni. Oi Englanti, mikä korttimaa! Huomasin siellä viimeksi mm. omalle puolisolle omistettuja joulukortteja valmiiksi painetuilla teksteillä. Well, asteen arvokkaampaa kuin hyvän joulun toivotukset aamukahveilla. 
 
Ihailen Englannin kauniita ja monipuolisia kortteja, mutta suomalaiset kortit kuvastavat meidän omia jouluperinteitämme, ja siksi ne ovatkin meidän makuumme parhaita. Joulunaikaan meillä on hämäränhyssyä, ehkäpä yletön säihke ei tästä syystä tunnu niin hyvältä korteissakaan. Tämähän ei päde itse askarreltuihin kortteihin, sillä niissä kimalletta ei voi olla liikaa! 

Me suomalaiset pidämme lumisista maisemista, rauhallisesta luonnosta sekä iloisista tonttukuvituksista. Eläinten ja pikkulintujen joulu on lähellä sydäntämme, kuten ovat myös himmelit, tuomaanristit, joulutähdet ja hyasintit. Kaikki nämä ilahduttavat meitä korteissa ja liittyvät suomalaiseen joulukuvitukseen, siihen meille niin rakkaaseen.  

Joulun ja korttien iloa! 

Johanna 

 

Aiheet: Muista ja ilahduta