5.4.2019

 

Lapin_lumo_800

Mieli on levollinen, kun sukset liukuvat tasaisesti eteenpäin hiihtolatua pitkin. Ilmassa tuoksuu talvi, ja puut notkuvat lumisina ympärillä. Kun katseensa nostaa puiden yläpuolelle, avautuu taivas kaikessa kauneudessaan. Tätä on Lapin lumo – valkeutta ja revontulien väriloistoa.

Millainen on sinun lempimaisemasi? Kuuluuko siihen luonnon lisäksi eläimiä? Jaa lempimaisemasi Instagramissa hashtagilla #postinluontopolku viimeistään sunnuntaina 7.4.2019 ja olet mukana arvonnassa. Ympäristötietouden edistämiseksi arvomme osallistuneiden kesken Museokortteja yhteensä 2 kappaletta (arvo 69 e/kortti). Suomen museot tarjoavat runsaasti tietoa luonnon monimuotoisuudesta, eläinlajeista sekä luonnonsuojelutyöstä. Museokortilla pääset 280 museoon ympäri Suomen vuoden ajan.

Vinkki: Kierros kannattaa aloittaa Helsingin Kansallismuseosta Inherit the Dust -valokuvanäyttelystä, jossa Nick Brandt kuvaa vaikuttavasti Itä-Afrikan eläinten muuttuvia elinolosuhteita.


Tämän Lapin lumo -ikipostimerkin suomalaiset äänestivät vuoden 2018 toisiksi kauneimmaksi postimerkiksi. Merkin graafisesta suunnittelusta on vastannut Stiina Hovi, ja valokuvan on ottanut Antti Salovaara Urho Kekkosen kansallispuistosta Savukoskelta.

Aiheet: Hyvä tietää