1.4.2020

Monen perheen pääsiäissuunnitelmat ovat menneet tänä keväänä uusiksi. Kyläilyt ja matkat ovat nyt pois laskuista, mutta kevään juhlaa voi viettää mainiosti kotonakin. Koristeet, herkut ja muistaminen ovat sallittuja, ja itseasiassa juuri tänä keväänä niillä voi olla erityisen suuri merkitys. Vietämme nyt paljon aikaa kotona ja erityisesti lapsiperheissä toimii erinomaisena ajanvietteenä pääsiäisen rakentaminen yhdessä.


Kolme täsmävinkkiä pääsiäispuuhiin lasten kera

1. Koristele koti – lopputulosta tärkeämpää on yhdessä tekeminen

Istuta rairuohot nyt ja viritä keittiön pöydän ääreen askartelutalkoot. Virpomaan ei pääse, mutta värikkäät pajunoksat höyhenineen piristävät maljakossa. Maalaa munia, rakenna kranssi oveen ja tilaa kukkia. Hae inspiraatiota Pinterestistä, tuosta jokaisen askartelijan vinkkitaivaasta.

Anna lapsille vapaat kädet ja lisää vaikeusastetta esimerkiksi tekemällä askartelutarvikkeiden etsimisestä oma aarteenetsintänsä (ellei siitä syntyvä sotku hirvitä 😊). Lapset pysyvät viihdytettyinä pitkään!

2. Muista läheisiä – helposti kotisohvalta

Ilahduta ystäviä ja sukulaisia itse askarrelluilla pääsiäiskorteilla. Anna mahdollisuus esimerkiksi sormiväreille tai kuumaliimapyssylle - jos omaat lehmän hermot ja/tai askarteluohjaajan kyvyt. Muussa tapauksessa laske rimaa tuotosten suhteen, ajatus on tärkein. Jos korttitalkoot uhkaavat muodostua liian railakkaiksi, osallista lapset valitsemaan itsestään juuri se valokuva, joka isovanhempaa tai kummitätiä\-setää erityisesti ilahduttaisi.

Postikortti netistä -palvelun avulla kortit lähtevät kotisohvalta muutamalla klikkauksella ja ilahduttavat saajaansa pitkään. Fyysinen etäisyys ei estä henkistä lämpöä, joten juuri nyt on myös oikea hetki ottaa puhelin käteen ja soittaa kuulumiset. 

3. Herkuttele – ja luo uusia perinteitä

Pashaa, mämmiä, lammasta ja tietenkin suklaamunia, herkut kuuluvat erottamattomasti juhlaan. Innokkaimmat leipovat itse ja jakavat parhaat reseptinsä kavereille!  Jos ostoksilla käyminen laiskottaa tai on rajoitettua, pääsiäisen herkut voi tilata verkosta helposti myös kotiovelle.

Koska ainakaan vieraita varten ei tarvitse erikseen siivota, voi pääsiäisenä nauttia ateriat piknikhenkisesti vaikka olohuoneen lattialla viltin päällä – tästäkin lapset innostuvat!

Pääsiäisaskartelu

 

 

 

Koska joka kodista löytyy nyt vessapaperia, voi tyhjät hylsyt hyödyntää luovasti pääsiäisaskartelussa. Kuvassa 5-vuotiaan Anisen taidonnäyte.

 

 

 

 

Aiheet: Muista ja ilahduta