9.10.2019

Talon vuokraaminen Italiasta ja erityisesti Toscanasta on ollut pitkäaikainen haaveeni. Tyttöjen reissu toteutui, kun annoimme äidillemme syntymäpäivälahjaksi matkan Toscanaan, Tavarnelle Val Di Pesan kylään. Tässä ovat viisi vinkkiäni matkailijoille.

Vinkki 1: Asunnon vuokraaminen onnistuu helposti netissä

Netissä on useita palveluja majoituksen vuokraamiseksi. Minä varasin huoneiston HomeAway.com:n kautta. Pieni Tavarnelle Val Di Pesa -niminen kylä sijaitsee Firenzen ja Sienan puolessa välissä. Viinitilan talossa on viisi huoneistoa, joista yhdessä asuu omistajaperhe, muut olivat vuokrattavissa.

Talo_1000x630

Tämän talon keskikerroksessa asuimme viikon. Huoneistoon kuului makuuhuone, kaksi kylpyhuonetta, keittiönurkkaus, alkovi ja olohuone. Ulkona oli jokaiselle asunnolle oma terassi sekä kaikille yhteinen uima-allas.


Vinkki 2: Syyskuu on hyvä aika matkailla Toscanassa.

Ah, miten ihanaa olikaan pidentää kesää ja viettää aikaa loppukesän lämmössä! Syyskuu on hyvä aika matkailla – elokuun kiireisin turistisesonki Italiassa on ohi ja sää on vielä kesäinen, mutta ei liian kuuma meille pohjoisen asukkaille. Syyskuun ensimmäisenä viikkona matkaan lähtivät äitini, siskoni, minä ja tyttäreni.

Uimassa_1000x630

Tällä altaalla uiskentelimme joka päivä. Loman loputtua tyttäreni oli oppinut uimaan, voi sitä riemua!


Vinkki 3: Aina matkailuun ei tarvita autoa.

Koska emme halunneet tutustua italialaiseen liikennekäyttäytymiseen mitenkään omakohtaisesti, valitsimme talon, josta oli kävelymatka niin ruokakauppaan kuin lähimpään kyläänkin. Kysy majoittajalta jo etukäteen, pääseekö lähialueen päiväretkille julkisilla kulkuvälineillä tai onko tarjolla vaikkapa kylätaksia, jonka palveluja voi käyttää kohtuuhintaan.


Vinkki 4: Hyvä ruoka on osa hyvää matkaa.

Me halusimme matkaltamme vain rauhaa, aurinkoa, uimista ja hyvää ruokaa! Italia onkin maailmankuulu herkuistaan. Ateriarytmi on kuitenkin erilainen kuin meillä pohjoisessa. Me päädyimme kokkaamaan itse ruokamme, koska paikalliseen tapaan ravintolat aukesivat vasta kello 19, ja me taas suomalaiseen tapaan olimme kiljuvan nälkäisiä jo kello 17. Mutta ei hätää, ruoanlaitto auringon kypsyttämistä raaka-aineista oli omassa keittiössä ja pation grillissä erittäin helppoa ja huoletonta.

Rypäleet_1000x630_2

Viinitilamme viinirypäleitä, auringossa kypsyneitä herkkuja.


Vinkki 5: Ilahduta itsellesi tärkeitä ihmisiä uniikilla kortilla!

Lomalta on aina kiva lähettää ihan oikeita kortteja. Tällä kertaa en halunnut mitä tahansa kortteja, vaan itse ottamistani kuvista tehtyjä, uniikkeja kortteja. Kysymyksessä oli samalla pienimuotoinen testi.

Halusin kokeilla taannoin uudistettua Postikortti netistä -palvelua. Toimi! Ainoa hankaluus oli hieman totuttua hitaammin toimiva netti, mutta muutoin kortin tekeminen ja lähettäminen oli todella helppoa. Itse otettu kännykkäkuva, ei kortin, postimerkin tai postilaatikon etsintää, ainoastaan muutama klikkaus netissä ja maksu verkkopankissa – kätevää!

Tee näin:

- Ota puhelimesi kameralla kuvia, vaikka jokaiselle vastaanottajalle ainutkertainen, uniikki kuva.
- Avaa OmaPosti (Postin sovellus puhelimiin. Saat ladattua sen ilmaiseksi puhelimesi sovelluskapasta).
- Valitse Lähetä Postikortti ja toimi ohjeiden mukaisesti.

Voit lähettää kortin myös nettisivujemme kautta.

Joudun tosin tunnustamaan: Viimeiseen iltaan se korttien lähettäminen nytkin jäi, niin kuin aina. Lähetin nettipostikortit torstai-iltana ja ne olivat perillä seuraavana tiistaina.

Postikortti_rajattu_2

Tässä se nyt on! Itse ottamastani kuvasta tehty, ihan oikea postikortti. Lähetin kortin myös meille itsellemme kotiin. Nyt kortti muistuttaa ihanasta matkasta jääkaapin ovessa, eikä ainakaan helpota ikuista matkakuumettani 😊 Toivottavasti pian taas uudestaan!

 

Tuija_rajattu_2

Kirjoittaja Tuija Åkerman työskentelee postipalvelujen liiketoimintapäällikkönä ja ilahtuu itse kovasti saadessaan kortteja ja tekee parhaansa, että lähettää niitä myös itse.

Aiheet: Hyvä tietää