11.4.2019

PST!

Eniten leuanvetoja vuorokaudessa, eniten eukonkannon maailmanmestaruuksia… Suomalaiset rakastavat järjestää MM-kisoja ja rakastavat rikkoa ennätyksiä. Suomalaisten ennätysmyönteisyys näkyy myös Postissa – listasimme niistä viisi mielenkiintoisinta.  

 

  1. Viime vuonna Posti toimitti ennätysmäärän paketteja. Ennätystahti on seurausta verkkokaupan voimakkaasta kasvusta ja siitä, että suomalaiset pitävät pakettiautomaateista. Suomessa pakettiautomaatit ovat suositumpia toimituspaikkoja kuin muualla Euroopassa.

  2. Suomalaiset kulkevat automaattien käytössä maailman etujoukoissa. Jopa 59 prosenttia suomalaisista on käyttänyt automaattia paketin vastaanottamiseen. Posti mittaa jatkuvasti asiakkaidensa tyytyväisyyttä, ja pakettiautomaatit saavat hyvää palautetta.

 

  1. Suomessa on maailman eniten pakettiautomaatteja asukasta kohti. Tämä johtuu niiden suosion kasvusta: pakettiautomaatit lähetysten noutamiseen yleistyvät koko ajan.

 

  1. Suomessa on tiettävästi myös maailman suurin kuluttajille tarkoitettu pakettiautomaatti. Helsingin Postitalon pakettiautomaatissa on lokerikkoseinää yli 40 metrin verran, ja se pitää sisällään yhteensä 412 lokeroa.

 

  1. Pelejä tilataan eniten. Postin suuren verkkokauppatutkimuksen mukaan verkosta ostamisen osuus on suurin peleissä, musiikissa ja elokuvissa (55%), kirjoissa ja lehdissä (33%) sekä kodin elektroniikassa ja tekniikassa (33%). Näiden jälkeen suurin osuus verkko-ostamisella on vaatteissa, kengissä ja asusteissa (27%), muissa harrastetuotteissa ja tarvikkeissa sekä urheiluvälineissä (25%). Verkko-ostosten toimitusaika on keskimäärin 3,1 päivää.

 

Verkkokaupan käyttäjinä suomalaiset ovat kuitenkin jälkijunassa – suomalaisille lähetetään merkittävästi vähemmän paketteja kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa, Yhdysvalloista puhumattakaan. Suomessa kotitalouteen tulee keskimäärin 10 pakettia vuodessa, Keski-Euroopassa kaksi kertaa tämän verran. Yhdysvalloissa määrä on jopa kolminkertainen.

Aiheet: Hyvä tietää