11.4.2019

PST!

Tiesitkö, että Suomessa on maailman eniten pakettiautomaatteja asukasta kohti? Tutkimuksemme mukaan yli puolet suomalaisista on myös käyttänyt niitä pakettien vastaanottamiseen.

 Suomalaiset kulkevat automaattien käytössä maailman etujoukoissa, ja Suomessa on eniten pakettiautomaatteja asukasta kohti. Pakettiautomaattien määrä on kasvanut Suomessa jopa 90 prosentin vuosivauhtia muutaman viimeisen vuoden aikana.

Postille on tärkeää pysyä mukana kuluttajien kelkassa. Tutkimme ja analysoimme kuluttajien tarpeita jatkuvasti. Pakettiautomaattien määrän kasvullekin on selvä syy – ihmiset ostavat enemmän verkkokaupasta kuin aiemmin. Suomessa pakettiautomaatit ovat suositumpia toimituspaikkoja kuin muualla Euroopassa.

 Posti ja IRO Research tutkivan suomalaisten suhtautumista pakettiautomaatteihin. Tutkimuksen mukaan 59 prosenttia suomalaisista on käyttänyt pakettiautomaattia pakettien vastaanottamiseen.

Automaatti palvelee kirjastona, ruokakauppana tai vaikka apteekkina

Yksi syy pakettiautomaattien suosioon voi olla se, ettei pakettia odotellessa tarvitse jonottaa.

 ”Kuluttajat suosivat automaatteja monesta syystä. Automaatit on sijoitettu arjen kulkureittien varrelle, kuten kauppoihin, jotta pakettiasiat hoituisivat mahdollisimman kätevästi muiden asioiden yhteydessä. Lisäksi automaatilta lähetyksen saa jonottamatta. Automaattien palveluajat ovat myös laajemmat kuin perinteisten Postin myyntipisteiden”, palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen kertoo.

 Automaattiin voi tilata lähes kaikkia niitä tuotteita, mitä verkkokaupoista on saatavilla.

 

Lisätietoja tutkimuksesta: 
Verkkokauppa ja pakettiautomaatit -tutkimuksen tiedonkeruu tehtiin internetissä IRO Researchin valtakunnalliseen kuluttajapaneeliin. Haastatteluja tehtiin 27.11.– 6.12.2018 yhteensä 1 000. Otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinpaikkakunnan tyypin sekä maakunnan mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti. Tutkimuksen tilastollinen virhemarginaali on maksimissaan n. + 3,2 %-yksikköä.

Aiheet: Hyvä tietää