25.9.2018

timo_malmberg_lowres

Värikäs Liekki-muraali sykähdyttää PKS-terminaalin sisäänkäynnillä. Postin uudessa rahtiterminaalissa on päästy muuton jälkeen vauhtiin. Miltä terminaalin meno näyttää ja millaisia hommia Liekin alla tehdään? Tuotantoesimies Timo Malmberg lupautui kuvaamaan ja kertomaan terminaalin kuulumisia syksyn ajan Postin kanavissa.

− Haluan tuoda esille monipuolisuutta, sillä täällä on monenlaisia työnkuvia ja kalustoa. Määrätyt tehtävät vaativat erityisosaamista ja vankkaa rutiinia. Monet olivat vanhoissa tiloissa 20 vuotta. Nyt on uudet, siistit tilat, ja kyllä se tuo piristyksen, Timo sanoo.

Timo on itsekin katsonut Postia monesta kulmasta. Kesätyö postinjakajana vei jouluksi pakettilajitteluun, valmistumisen jälkeen vakituiseksi.

− Hihnalta vaihdoin työtehtäviä ja aina oppi uutta. Olin trukkikuskina ja ajoin kuorma-autoa. Sitten pyydettiin esimiestehtävään rekkapuolelle. 30 vuoteen on mahtunut työtehtäviä niin Postikeskuksessa kuin Logistiikkakeskuksessa. Positiivinen asenne ja mielenkiinto uusiin juttuihin on tärkeää. Omaa kokemusta saa täällä käyttää hyödyksi.

Pienet asiat ratkaisevat

PKS-terminaali on osa isoa logistista ketjua. Muutto vaati uusiin toimintamalleihin tarttumista. Timosta on tärkeää pitää itse rimaa korkealla ja katsoa oman tehtävän ulkopuolelle.

− Eihän meillä olisi duunia, ellei olisi asiakkaita. Siitä lähdetään, että asiakas saa lähetyksen niin kuin on luvattu. Itsensä kannattaa ajatella asiakkaan asemaan, millaiseen palveluun itse olisi tyytyväinen. Kiireenkin keskellä oranssin pipon pitäisi pysyä päässä, Timo toteaa.

Pienet asiat voivat olla ratkaisevia oman ja muiden työn sujumiselle. Kun tekee palveluksen toiselle, saa itsekin hyvää kohtelua.

− Hällä väliä meiningillä ei voida mennä. Jos jätän lavan suoraan, seuraavan on helppo tulla ja viedä se eteenpäin, lopussa asiakas voittaa, Timo kuvaa. 

Terminaalissa tehdään töitä ympäri vuorokauden kuutena päivänä viikosta. Kuorma-autot ja rekat saapuvat aamuyön aikana maakunnista ja lähtevät illalla takaisin. Timon aamu alkaa Viinikkalassa ennen kuutta ja yövuorolaisten töistä lähtöä.

− Porukan näkeminen on tärkeää, jotta kysymykset nousevat esiin. Sieltä tulee ideat. Aamu on täällä rauhallisin hetki.

Seuraa Postia Instagramissa, Facebookissa, LinkedInissä ja Twitterissä!

Tutustu työpaikkoihimme

 
Hae mukaan oranssiin porukkaan Lue lisää
 

Aiheet: Me postilaiset