30.10.2018
johanna-rouhe-1401

Kirjoittaja: Johanna Rouhe,
Postin tuotepäällikkö

Viime vuonna näihin aikoihin sähköpostissani odotti viesti: Olemme saaneet 15 000 postikorttia eteenpäin, mutta käsittelyä odottaa uudet 36 laatikkoa. Pääsisittekö talkoisiin? ”   

Päästiinhän me. Marraskuun pimeät, sateiset päivät muuttuivat korttitalkoissa täyteen lämpöä, valoa ja hyvää tahtoa. Tuhansien veteraaneille osoitettujen korttitoimitusten käsittely postitusvalmiiksi sai hyrisemään hyvää mieltä.  

Posti järjestää tänä vuonna jo neljännen kerran tempauksen, jossa kuka tahansa voi muistaa ja ilahduttaa sotaveteraania pienellä teolla, postikortilla.

Niin yksityishenkilöt kuin esimerkiksi yhteisöt vovat lähettää meille Postiin yksittäin tai yhtenä könttänä kortteja, ja me huolehdimme niiden kuorituksesta ja postituksesta vastaanottajille Suomen Sotaveteraaniliiton, Sotainvalidien Veljesliiton, Rintamaveteraaniliiton ja sotaleskille Kaatuneitten Omaisten liiton antamien osoitetietojen mukaisesti. 

Minkälaiset ihmiset kirjoittivat tuntemattomalle veteraanille? Sitähän emme voi tietää, mutta ainakin voi sanoa, että kaiken ikäiset ja aidosti kiitolliset ihmiset. Kuinka taitavasti askarreltuja kortteja näinkään talkoissa! Kortteihin oli panostettu todella paljon, ja pienimmät loivat kortteihin ensitaidettaan. Kerrassaan ihania tuotoksia. Uskon, että jokainen kortti sai vastaanottajalle aikaan iloa 

Viime vuonna Suomi 100 - itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi korttikampanja otettiin esille kouluissa ja päiväkodeissa. Samalla on varmaan keskusteltu siitä, minkä kokee Suomessa hyväksi ja merkitykselliseksi tänä päivänä.  Lasten kirjoittamat kortit olivat vilpittömyydessään sydäntä lämmittäviä.  

Useat perheet kirjoittivat kauniisti siitä, miten turvallista on perustaa perhe rauhan aikana ja kuinka kiitollisia he veteraaneille ovat. Jotkut olivat jopa liittäneet mukaan kuvan perheestään tai vauvastaan.  

Meille suomalaisille luonto on tärkeää, ja moni olikin valinnut kuvakorttiin jonkin itselleen rakkaan maiseman tai paikan. Koettiin onnea siitä, että saamme nauttia omista kansallismaisemistamme turvassa ja rauhassa. Ilman veteraaneja tilanne voisi olla ihan toinen. 

kiitos-lehdet

Kiitollisuus on voimakas tunne. Tekee itse kullekin hyvää hiljentyä hetkeksi miettimään sitä, kuinka hyvin asiat Suomessa ovat ja miten tähän on päästy.  Veteraaneille tekee hyvää kuulla, että heitä kunnioitetaan suuresti. 

Ei ole yhtä oikeaa tapaa muistaa veteraania kortilla. Joku nauttii askartelusta, toinen hankkii kauniin kortin valmiinaIäkkäät veteraanit ovat monesti kovin yksinäisiä, ja yllätyskortin ja -tervehdyksen saaminen tuntuu varmasti mukavalta ja erityiseltä. 

Viime vuonna Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kerättiin kaikkien aikojen korttisaalis. Toivon, että ihmiset ilahduttaisivat veteraaneja postikorteilla tänäkin vuonna. Veteraaneille jokainen vuosi on tärkeä ja joka vuosi veteraanit ansaitsevat kiitoksensa. 

Postin ja veteraaniliiton järjestämästä korttikampanjasta lisätietoja osoitteessa www.posti.fi/kiitos 

Kiitollisena  Johanna

Kirjoittaja Johanna Rouhe toimii Postissa kirjeen tuotepäällikkönä 

Aiheet: Muista ja ilahduta