8.8.2018
johanna-rouhe1400

Kirjoittajan terveiset

Korttien tuotepäällikkö Johanna Rouhe rakastaa kauniita postikortteja ja muistaa niillä myös usein ystäviään. 

Johanna toivottaa kaikille oikein mukavaa ystävänpäivää. Muistakaa kehua ja ilahduttaa toisianne!

Helmikuun 14. päivän, eli ystävänpäivän vietto Suomessa on niitä asioita, joista on  mukava kertoa ulkomaisille ystäville. St Valentine´s day keskittyy monissa maissa vaaleanpunaisiin romansseihin ja lempitietyn huomioimiseen, no jotenkin romanttisesti.  

Mutta suomalainen ystävänpäivä, kuinka sympaattinen se onkaan! 

Ystävänpäivä Suomessa 

Meillä keskitytään ystävyyteen. Ystäviin kuuluu koko kirjo: naisystäviä, miesystäviä, ikätovereita, sydänystäviä, kummilapsia ja vaikka eläinystäviä. Myös rakastettu on ystävä. Tämän kulttuurieron tiedetään aiheuttaneen myös hilpeää hämmennystä, kun umpiromanttiseen traditioon tottunut, hiljattain Suomeen muuttanut mies sai suomalaiselta ystävältään viattoman ystävänpäiväkortin.

Kirjoita tunteesi ystävänpäiväkorttiin

Kaikki ystävät ovat tärkeitä, ja olemme heistä kiitollisia joka päivä. On kuitenkin oikea talven katkos ja piristys pysähtyä kiittämään, kehumaan ja ilahduttamaan ystäviä ystävänpäivänä. Ystävyys nostetaan arjen yläpuolelle, eikä tärkeimpien huomioiminen jää kiireen jalkoihin. 

Yllätykset ystäville ovat mainioita. Niissähän ei juurikaan voi liioitella! Ystävän muistaminen voi kuitenkin olla ihan yksinkertainen juttu. Mieti asia, josta haluat ystävääsi erityisesti kehua tai kiittää, kirjoita postikorttiin ja lähetä.

Ystävän sydämessä kortilla on sijansa. Emme odota ystäviltä suklaarasioita, kukkakimppuja tai kuoroa ikkunan alle. Meille ystävänpäiväkorttiin kirjoitetut sanat ovat tärkeimpiä. Hassut, kannustavat, rakkaat – ystävän juuri minulle kirjoittamat. Pieni teko, iso ilo.

Aiheet: Muista ja ilahduta